De International Health Centres in Albufeira biedt al sinds 1989 huisartsgeneeskundige zorg voor zowel residenten als toeristen. De praktijk werd indertijd opgezet door dr Bernard Landau waarna al spoedig dr Steve Beck zich aandiende als collega. In 1991 werd de locatie in Oura Village geopend, onderaan de strip in Oura. Dr Heleen Kampfraath heeft de afgelopen 15 jaar de praktijk versterkt en is nu een vaste medewerker van het artsenteam.

De huisartsenpraktijk wordt gerund volgens het Brits-Nederlandse model, waarbij overdag spreekuren worden gehouden en buiten kantooruren de artsen beschikbaar zijn voor spoedeisende gevallen en visites. De praktijk heeft door de jaren heen haar paramedische zorg uitgebreid met fysio-manuele therapie, en verpleegkundige zorg.

In 2012 werd de International Health Centres onderdeel van de Hospital Particular Groep waardoor er een groot netwerk van specialistische zorg, diagnostische mogelijkheden en ziekenhuisopnames beschikbaar kwam. Dit geeft de huisartsen van de praktijk in Oura de mogelijkheid om efficiënt, gericht en in korte tijd tot diagnoses te komen en procedures te coördineren.

De International Health Centres is nu één van de top huisartsenpraktijken in de Algarve, bemand door Nederlandse en Engelse artsen en een Nederlandse fysio-manueel therapeut. Samen met de internationale receptionisten leveren zij professionele, vriendelijke en zorgzame medische services.